PreshevaPRESS

“Be Active16” transformon pamjen e jashtme të gjimnazit në Preshevë

Organizata joqeveritare “Be Active 16” nga Presheva ka ndryshuar pamjen e gjimnazit “Skenderbeu” në Preshevë, duke i dhënë pamje të re.


Muri i jashtëm i gjimnazit “Skenderbeu” në Preshevë tashmë është transformuar përmes një murali të realizuar nga artisti Naim Idrizi, artist nga Maqedonia Veriore. Organizata “Be Active 16” në kuadër të një projekti të financuar nga Ministra e kulturës dhe informimti të Serbisë dhe shtëpia e kulturës “Abdulla Krashnica” në Preshevë.

Autori i muralit, Naim Idrizi, ka treguar se murali përbëhet nga elemente të ndryshme që vë në pah një libër të hapur e që lidhet me inteligjencën dhe idetë që fitohen me anë të leximit.

Idrizi uroi që ky mural të jetë një frymezim i gjërave të bukura, të ketë më shumë aktivitete dhe të vazhdojnë muralet e tjera të realizohen nga kolegë dhe artistët e tij të rinjë. Projekti i realizuar nga organizata “Be Active 16” nga Presheva është financuar nga Ministria e kulturës dhe informimit me shumë prej 300 mij dinarë.

 

ARTIKUJT E NGJASHËM

Mësimi në shkollat e mesme në Preshevë i ktheht normalitetit

PreshevaPRESS

Organizata “Beyond” ka përfunduar projektin “Të gatshëm ndaj sfidave“

PreshevaPRESS

Njihuni me Shqiponjën e Preshevës

PreshevaPRESS