PreshevaPRESS

Ndryshon ora, nesër do të flejmë një orë më pak gjumë

Të dielën do t’i rikthehemi sërish llogaritjes verore të kohës që do të na shoqërojë gjatë gjithë muajve të nxehtë deri në tetor. Akrepat e orës nesër do të lëvizin 60 minuta para.


Ndërrimi do të ndodhë në orën 2 pas mesnatës, ku akrepat lëvizin duke shënuar orën 03:00. Pra do të fitojmë një orë më shumë dritë dhe do të flejmë një orë më pak.

Ora verore ndikon në kursimin e energjisë elektrike, dhe kjo ka qenë arsyeja edhe që u aplikua fillimisht. Gjithashtu ajo ndikon pozitivisht edhe në uljen e ndotjes mjedisore, duke reduktuar ndjeshëm çlirimin e gazrave toksikë në ajër.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Organizata “Iniciativat Qytetare” nga Beogradi ka hapur konkurs për punë praktike në mediat lokale

PreshevaPRESS

Parashikimi i motit për këtë javë

PreshevaPRESS

Historia e gënjeshtrave dhe shakave të 1 prillit

PreshevaPRESS