PreshevaPRESS

Postavljena tabla „Open Balkan“ na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je da je na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo-Tabanovce postavljena tabla „Open Balkan“, kojom je obeležena traka namenjena prevoznicima kompanija iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije sa statusom „ovlašćenog privrednog subjekta“.


Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je cilj inicijative Otvoreni Balkan da se značajno ubrza protok robe i usluga, stvori jedinstveno tržište radne snage i bolji uslovi poslovanja za kompanije, dodaje se u saopštenju.

Kamioni ne treba satima da čekaju na granicama, već da se sve potrebne procedure sprovode brzo i efikasno. Na ovaj način slušamo glas privrede i utičemo na dalje poboljšanje privrednog ambijenta u Srbiji, dodao je Mali.

Mali je podsetio da je Otvoreni Balkan od ogromnog značaja za jačanje regionalne saradnje i osnaživanje naših ekonomija, a podsetio je i da su u okviru navedene inicijative potpisani sporazumi koji, osim olakšavanja trgovine, treba da doprinesu i saradnji u oblasti hrane, fitosanitarne i veterinarske inspekcije.

Potpisan je sporazum koji će omogućiti uvođenje jedinstvene radne dozvole između Srbije, Severne Makedonije i Albanije, naveo je Mali.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Ministarstvo: Cene goriva ograničene do kraja aprila

PreshevaPRESS

RIK žrebom odredio raspored kandidata za predsednika na izbornom listiću

PreshevaPRESS

Objavljene nove cene goriva: Dizel jeftiniji 51 paru, benzin 26 para

PreshevaPRESS