PreshevaPRESS

Nuk ka rivotime në Bujanoc, nuk miratohen ankesat e Koalicionit shqiptar të Luginës

Komisionit Republikan Zgjedhor ka mbajtur mbledhjen e radhës më 14 prill.


Në mbledhjen e mbajtur më 14 prill të Komisionit Republikan Zgjedhor është vendosur për 50 ankesa të listave garuese në zgjedhjet parlamentare të mbajtura më 03 prill në Serbi.

Në mesin e ankesave të shqyrtuara kanë qenë edhe ankesa për anulimin e votimit në vendvotimin nr. 6 në Tërnoc dhe atij nr. 13 në Zarbincë të Bujanocit.

Komisioni Republikan Zgjedhor përmes njoftimit të publikuar në webfaqe ka njoftuar se është hedhur poshtë ankesa e paraqitur nga Koalicioni i shqiptarëve të Luginës.

Procesi i rivotimit në Serbi është caktuar për ditën e shtunë, më 16 prill 2022, derisa Koalicionit të shqiptarëve të Luginës i mbetet adresimi i ankesës vetëm Gjykata administrative si mundësi. Pas mos miratimit të ankesës nga Komisioni Komunal Zgjedhor dhe më pas Komisinoi Republikan Zgjedhor, ankesat e listave pjesëmarrëse në zgjedhje për herë të fundit munden të apelohen Gjykata administrative, e cila është edhe instanca e fundit.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Arrestohet i dyshuari për alarm të rrejshëm të bombës në Tërnoc

PreshevaPRESS

Kamberi: Partia Daçiqit provokoi në Tërnoc, Odaloviq kërcënoi anëtarët e PDVD-së se do t’i burgosë

PreshevaPRESS

Seanca e pestë e Kuvendit të Komunës së Preshevës fillon punimet me vonesë

PreshevaPRESS