PreshevaPRESS

EBU konfirmon se formati i Eurovision Song Contest 2023 ndryshon nga edicionet e mëparshme

Unioni Evropian i Transmetuesve (EBU) ka zbuluar ndryshmet e sistemit të votimit në Eurovision Song Contest 2023, që do të mbahet në Liverpool të Britanisë së Madhe.


Votimi i jurisë do të hiqet nga gjysmëfinalet, audienca ndërkombëtare dhe shikuesit nga vendet jo pjesëmarrëse do të mund të hedhin votën e tyre në internet, shkruan ESC Today, transmeton Klankosova.tv.

Vendet që kualifikohen nga dy gjysmëfinalet, 10 nga secila, do të vendosen vetëm në bazë të votave të hedhura nga shikuesit e konkursit, në vend të një kombinimi të një jurie dhe votimit publik siç ka ndodhur që nga viti 2009.

Dhe, për herë të parë ndonjëherë, shikuesit nga vendet jo pjesëmarrëse do të mund të votojnë për këngët e tyre të preferuara në internet.

Votat e tyre do të mblidhen së bashku dhe do të konvertohen në pikë që do të kenë të njëjtën peshë si një vend pjesëmarrës në të dy gjysmëfinalet dhe në finalen e madhe.

Juritë profesionale, të përbëra nga ata që punojnë në industrinë e muzikës, do të vazhdojnë të kontribuojnë në rezultatin e Finales së Madhe së bashku me shikuesit në çdo vend që marrin pjesë dhe ata që votojnë ndërkombëtarisht.

Audienca në të gjitha vendet pjesëmarrëse do të jetë ende në gjendje të votojë me SMS, telefon ose nëpërmjet aplikacionit të Eurovision Song Contest.

Ata që shikojnë në pjesën tjetër të botës do të mund të votojnë përmes një platforme të sigurt në internet duke përdorur një kartë krediti nga vendi i tyre.

Kjo erdhi si rezultat i natyrës së paprecedentë të parregullsive të votimit të parë në festivalin e vitit të kaluar, ku më pas u krijua një grup pune i anëtarëve të EBU për të parë mënyrat për të mbrojtur integritetin e ngjarjes.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Sot shënohet Dita ndërkombëtare e lumturisë

PreshevaPRESS

Moti i ngrohtë gjatë ditëve në vijim: Këto temperatura do të mbizotërojnë në vend

PreshevaPRESS

Sot shënohet 7 marsi – Dita e Mësuesit

PreshevaPRESS